Wie?

Wie?

De TekstPsycholoog is Drs. Charlotte Phebe Post uit Den Helder. Ze werkt als freelance journalist en tekstschrijver. Ook is zij afgestudeerd in de cognitieve psychologie aan de Universiteit van Leiden. Hieronder vertelt zij kort iets over haar werkzaamheden een haar passies.

Opdrachtgevers

Ik werk voor verschillende opdrachtgevers, zoals reclamebureaus, websites, tijdschriften en kranten.
Enkele voorbeelden zijn de populairwetenschappelijke website Scientias.nl, het tijdschrift Onze Hond en het Noordhollands Dagblad.

Teksten over wetenschap en technologie

Ik ben zeer geïnteresseerd in de invloed van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op ons brein.

Op technologisch gebied schrijf ik artikelen over onderwerpen als: verslaving aan sociale media, de manier waarop nieuwe technologieën ons gedrag en onze emoties sturen, het effect van technologie op onze hersenen en de opkomst van kunstmatige intelligentie.
Omdat ik mijn passie voor technologie heel graag wilde combineren met de kennis die ik tijdens mijn studie heb opgedaan heb ik nu tevens De TechPsycholoog in het leven geroepen.

Met betrekking tot de wetenschap heb ik mij de afgelopen jaren veelal gericht op de psychologie van het dier. Zo behandel ik in mijn eindscriptie de bruikbaarheid van anekdotes en antropomorfisme bij het wetenschappelijk onderzoek naar dierlijke emoties. Na mijn studie heb ik mij verder gespecialiseerd in de emoties en het gedrag van het dier, in het bijzonder de hond. Hierover heb ik vele artikelen geschreven voor tijdschriften als Dogma, Hondenmanieren en Onze Hond.

Heldere teksten

Bij het schrijven van mijn artikelen vermijd ik ingewikkeld of technisch jargon.

Het doel is altijd een vlotte, heldere en toegankelijke tekst te schrijven die is toegespitst op uw lezerspubliek.

Interviews en storytelling

Ook voor persoonlijke of zakelijke interviews bent u bij mij aan het juiste adres. Ik heb hier inmiddels veel ervaring mee en vind het elke keer weer heel bijzonder om op zoek te gaan naar het verhaal achter de persoon (of het bedrijf). Deze menselijke kant probeer ik altijd naar voren te brengen in mijn stukken.

Mijn achtergrond in de psychologie komt hierbij natuurlijk uitstekend van pas!

Meer informatie

Neem gerust eens vrijblijvend contact met me op als u interesse heeft in een artikel, recensie of blogtekst.

 Contact

Email: info@detekstpsycholoog.nl

Telefoonnummer: 06 1560 6116

Of vul het contactformulier in:

6 Replies to “Wie?”

 1. Hoi Charlotte, prachtige blog heb jij. Kan ik nog wat van leren; 🙂 Zoals je in mijn blog lezen kan ben ik het fiere liefhebbende baasje van Roos. Kan jij me tips geven wat ik best doe om Roos het drijven van auto’s af te leren?
  groetjes Helene en Roos

  1. Hoi Helene en Roos! Dank je wel voor je compliment 🙂 Ik heb deze blog al heel lang maar doe er eigenlijk veel te weinig mee. Daar gaat binnenkort wel verandering in komen want ik ga mijn artikelen en recensies (ik schrijf voor Hondenmanieren) naar deze blog overzetten omdat ik mijn website te duur vond worden. Leuk ook dat jij een blog hebt over je Border Collie! Wat betreft het ongewenste drijven… ik weet niet precies waar je woont, maar Mike van der Most organiseert regelmatig workshops die hier op gericht zijn. Die kan ik je zeker aanraden. http://www.descheperij.nl/Honden/Workshops-en-clinics Ik zou je ook wel wat tips kunnen geven maar ik weet niet wat je zelf al geprobeerd hebt? Groetjes Charlotte

   1. Hoi Charlotte,
    Ik woon in Oudenaarde ( dicht bij Gent), België. Ik ga je artikelen zeker lezen! Wat probeerde ik zelf? Roos doen zitten telkens er een auto afkomt. Maar we wonen aan een drukke baan, dus dat was onbegonnen werk, want dan kan je niet wandelen…Dus dit gaf ik al gauw op. Op het voetpad, tegen het verkeer in lopen, dus Roos loopt aan de kant van de huizen en niet aan de kant van de auto’s. Dit helpt een beetje. Maar in het begin van de wandeling , draait ze rond als ze een auto ziet en trekt enorm. En als ik op terugweg ben naar huis ( de baan waar we wonen) stopt ze met trekken en verliest ze interesse in de auto’s..Wat ik vreemd vind is dat Roos bij oefeningen in de tuin mooi naast me loopt en naar me kijkt. ( volgens de boekjes) maar als ik dit probeer door te trekken naar de baan met auto’s, heeft ze geen oog meer voor me…Ik kon het happen naar fietsen en steppen, en kinderwagens afleren. Dus dit doet ze zelden nog…Groetjes Helene en Roos

 2. Hoi Charlotte

  ik vind dat je fantastisch schrijft en ook nog eens over boeiende onderwerpen.. Ik lees ze met veel plezier… Complimenten. Ook de boekrecensies waardeer ik zeer, voorkomt dan in ieder geval dat ik een nutteloos boek aanschaf ;)….

  Ik zou graag af en toe een artikel (of deel ervan) willen delen, omdat me gewoon de tijd ontbreekt alles zelf te schrijven en het is zo goed en duidelijk dat ik het jammer vindt als niet meer mensen hier kennis van nemen… Dus mag ik jouw artikelen delen met naams- en bronvermelding, natuurlijk ?

  Groeten Kees

  1. Hoi Kees,
   Wauw, dank je wel voor je mooie complimenten! Daar ben ik heel blij mee. 🙂
   Natuurlijk mag je het delen met bronvermelding, leuk juist!
   Groetjes,
   Charlotte

 3. Hallo Charlotte, wat een interessante artikelen. Ik zou heel graag je afstudeerscriptie lezen maar kan de link in het artikel niet openen. (Server onvindbaar) Is er een andere mogelijkheid om deze te lezen?
  Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *